Novosti

DJEVOJČICA (9) IZ BEOGRADA UPROPASTILA PROIZVODE U RADNJI, A KAD SU JE UHVATILI… Potez majke razbjesnio prodavce! Ovo je još gore!

Otkad se desio masakr u školi u Beogradu, stalna tema na mrežama jeste ponašanje djece. Tako se priča o svim dobrim, ali i lošim primerima i svakodnevnice. Jedna žena na Tviteru je objavila kakvom je incidentu prisustvovala.

Naime, objasnila je da je bila u lokalnoj parfimeriji kada je jedna djevojčica uništila nekoliko stvari, da bi na kraju majka stala na njenu stranu, i dala joj veoma loš primjer.

– U lokalnoj drogeriji, djevojčica (9 godina), otišla na kozmetiku dok njena mama nešto kupuje, otvara redom labela i gnječi ih prstima. Prodavačica je uhvati u tome i zovne mamu da joj kaže da je djevojčica upropastila nekoliko labela. Majka počne da vrišti na prodavačicu, govori joj da laže, dok devojčica plače i vidi da joj prolazi. U jednom trenutku posle rasprave djevojčica prizna da je kopala jer je mislila da su testeri. Majka ponovo vrišti na prodavačice i čuvara i pita pošto su ta njihova “zlatna” labela. Odbija da plati, još jednom izvrijeđa prodavačice (gomila psovki i uvreda) kako napadaju devetogodišnje dijete i, poslije svega, uvređeno izađe napolje sa djetetom, bez da plati. Svi gledamo za njom i ne možemo da dođemo sebi. Zaključak je jasan, napisala je ona, sa porukom “Kako upropastiti rođeno dijete”.

Na mrežama su ljudi ovo baš burno komentarisali:

– Pa klinka je tu najmanje kriva. Mama je od malih nogu uči kako da urinira po drugima, samo se razurlaj. Realno, roditelji stvarno ne mogu baš uvijek da kontrolišu šta će djeci da padne na pamet, al ova reakcija je bas bezobrazluk.

– Sad razmišljam kad je moj brat kao mnogo mlađi dok se igrao sa loptom polomio prozor na kući gdje su bili podstanari. Tetka kaže “Sad moramo da platimo čika Stojanu prozor, znači kad idemo u grad nema autići na akumulator”. Brat prihvatio bez problema jer zna da je on to uradio…

– Ja sam moju prvi put kad se valjala po radnji, jer nije dobila što je htjela, izbila po guzici i nikad se više nije ponovilo. Prije toga sam sa izvinila radnicama unapred i objasnila da je to u cilju vaspitanja isključivo. A baš je bila mala, djeca probaju da vide do koliko mogu ići!

– Ništa “jaaaaoj, ja se izvinjavam, dajte mi ta labela, platiću štetu, šta da radim sad. Nema nazad”. Ovo je jedan od razloga zašto su nam djeca takva, kakva su. Ne mora da je tuče, ali mora da prihvati krivicu na sebe, pa da poslije porazgovara sa njom.

– Ja u drogeriji vidjela djevojku od 20 godina koja je oborila omekšivač za veš od tri litre, pukao, prosuo se po cijeloj radnji, svi se klizaju, ona lijepo,tap,tap i izađe. Niti se izvinila niti platila. Ništa me više ne čudi – komentarisali su ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *