Ispovesti

“Odlučio sam da prevarim svoju ženu”

Ovaj muškarac je bio sit od svakodnevnih problema – želeo je provod, mladost, zezanje

“Odlučio sam da prevarim svoju ženu. Naš brak je već prolazio kroz krizu – svakodnevni život, djecu, svađe su se samo gomilale.

Ukazala mi se odlična prilika: mlada, svježa djevojka stigla je u našu kancelariji. Bila je neopterećena životom, porodicom, djecom. Počeo sam da joj donosim cvijeće, odveo je u kafić. Ženi sam rekao da dokasno ostajem jer moram da radim za dvojicu, pošto se kolega razbolio.

Čudio sam se sam sebi kako mi smišljanje izgovora tako dobro ide od ruke.

I tako, mlada kolegica mi je … :O

5AAATimesArial

Ina kraju, mlada koleginica je obećala s++s. Sve je bilo dogovoreno za subotu, kod nje u stanu…

Sretan, sa leptirićima u stomaku stigao sam kući. Hormoni su divljali, mozak mi je izvjetrio. Mislio sam samo na ono što me čeka u subotu.

Kod kuće me dočekala umorna supruga, djeca su već spavala. Nemoguće je sakriti nešto od žena – čitaju nas poput profesionalnih detektiva. Stoga je moja Marina odmah primijetila da sam sretan, poput mačke koja liže činiju mlijeka. Međutim, ona nije ništa komentarisala, već je jednostavno podgrijala večeru. Tada je rekla da pada s nogu, pa će kasnije oprati suđe, i otišla na spavanje.

Poslije večere i kupanja, ušao sam u spavaću sobu i vidio ovu sliku: Marina spava na krevetu u odjeći od tog dana. Čak nije uspjela ni da skine naočare. Očigledno je bila toliko umorna da za to jednostavno nije imala snage. A pored kreveta na stolu je stajao naš stari album sa fotografijama.

Pošto nisma mogao da zaspim od iščekivanja sutrašnjeg dana, uzeo sam album da prelistam. Listam slike i tamo vidim moju supruga iz vremena kada smo se tek upoznali. Lijepa, svježa … A moje zadovoljno lice je pored nje, sreća pljušti sa fotografija.

A onda sam se sjetio kako sam bio zaljubljen u nju, kako sam se udvarao, iščekivao, nisam mogao da spavam noću! Navalila je oluja osjećanja, čak me zapeklo u očima. Dugo sam se bacao i okretao te noći, razmišljajući o svojoj ženi, o svojoj porodici, djeci, našim problemima, svakodnevnom životu. Mnogo sam razmišljao.

Pa sam opet želio onu staru Marinu pored sebe. I konačno mi je sinulo! Uostalom, ništa me ne sprječava da počnem da čuvam svoju ženu kao i prije. Vodiću je u kafić, umjesto djevojke s posla. Razmaziću je poklonima, udjeliću joj komplimente…

Uprkos činjenici da je bilo 5 ujutro, nazvao sam majku i dogovorio se da za vikend odvede djecu kod sebe. Zatim sam otrčao do cvjećare i kupio joj buket ruža. Prije nego što se Marina probudila, napravio sam joj doručak.

Marina je bila oduševljena, ali i zatečena. I divio sam se njenoj razbarušenoj kosi i pospanom, poznatom licu. Pa, i sa buketom je skoro zaplesala po sobi – bila je tako oduševljena! Odlučio sam da raskinem sa djevojkom sa posla, iako mi je bilo teško – nekoliko puta sam brisao pa ponovo pisao njen broj u telefonu. Ali osjetio sam veliko olakšanje kada je sve bilo gotovo!

Sljedeće dane sam posvetio Marini, išao sa njom na večeru, u bioskop, u spa centar…. Ukratko, tokom ova dva dana moja Marina se bajno transformisala, ponovo postala ona nestašna djevojčica u koju sam se jednom zaljubio. Sada pokušavam da obratim više pažnje na nju i moju porodicu.. Nećete vjerovati koliku ljubav sam dobio nazad!

…Pa, momci! Iz sopstvenog iskustva sam uvjeren da je žena odraz muškarca. Ako je ona sretna, i vi ćete biti sretni. Ne vjerujete mi? Probajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *