Novosti

GLUMIO JE PRINCA MUSTAFU U SERIJI “SULEJMAN VELIČANSTVENI”: A da ga vidite danas, potpuno drugačiji

Glumac turskog porekla, Mehmet Gunsur, kojeg smo mogli da gledamo u ulozi princa Mustafe u seriji ‘’Sulejman Veličanstveni’’, rođen je u Istanbulu 8. maja 1975. godine.

Prije nego što je počeo da se bavi glumom radio je kao barmen i maneken. Vrlo brzo skrenuo je pažnju na sebe, kako svojim izgledom, tako i svojim glumačkim sposobnostima.

Njegova velika uloga, uloga princa Mustafe u pomenutoj seriji donela mu je veliku popularnost. Nakon nje on je odigrao još značajnih uloga, a ni mnogobrojna glumačka priznanja nisu izostala.

Mehmet je osvojio nagradu za glumca koji najviše obećava 1998. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Ankari za ulogu u filmu “Hamam” i 2003. godine posebna nagrada žirija na prestižnom turskom festivalu u Antaliji za glumu u filmu “O Simdi Asker”.

Dvije godine prije nego što je počelo snimanje serije o najpoznatijem turskom sultanu, Mehmet je znao je da će igrati princa Mustafu pa je imao dovoljno vremena da se posveti čitanju o tom razdoblju njegove vladavine. Iako priznaje da bi voio da zaviri u harem na jedan dan, Mehmet ipak ne bi volio da živi u vrijeme najvećeg turskog osvajača.

https://www.instagram.com/p/CmjG7d0sgcz/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fae79e40-7955-42b2-94fe-248e9eca4812

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *