Ispovesti

JEZIVA PORUKA U IME SESTRE KOSTE K!: Objava na društvenim mrežama LEDI KRV U ŽILAMA!

Tragedija koja se dogodila 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kada je učenik sedmog razreda ubio devet svojih drugara i čuvara škole, a ranio još pet učenika i nastavnicu historije, gotovo da je postala najviralnija tema na društvenim mrežama.

Upravo na stravičnom događaju koji je zavio Srbiju u crno, čini se da mnogi u virtuelnom svijetu žele da profitiraju. Ova tema je i te kako “popularna” i među strancima, koji postavljaju fotografije Koste K. uz tekstove na svojim jezicima u kojima ima mnogo bizarnosti.

Međutim, čini se da je juče probijena svaka granica neukusa, pa je na društvenim mrežama Tik Tok i Instagram otvoren lažni profil sestre Koste K. Za samo jedan dan, ovaj profil sa nevješto postavljenim informacijama u kojima se ostali korisnici ubjeđuju da iza njega stoji sestra Koste K. skupio je skoro 13.000 pratilaca.

Na nevještom srpskom jeziku u objavi posvećenoj Kosti K. osoba koja stoji iza ovog profila i tvrdi da je sestra maloljetnog ubice navodi da se “zahvaljuje svima koji podržavaju njenog brata”. 

– On je sjajan momak, ali je napravio veliku grešku kada je ubio tu djecu. Ja se izvinjavam u ime svoje porodice. Izvinjavamo se porodici Kostinih drugova, jako nam je žao. Ima mnogo ljudi koji mog brata nazivaju čudovištem, ali on je sjajan brat, sjajan sin i veliki prijatelj nekolicini ljudi. Nadam se da oni koji mrze mog brata mogu da shvate kakav je osjećaj biti žrtva maltretiranja sa devet godina i da se to ne dešava njihovoj djeci – između ostalog piše u objavi, koja ima na hiljade lajkova.

Takođe, sa ovog lažnog profila optužuje se djevojčica koja je na društvenim mrežama tvrdila da je Kostina “bivša djevojka”, uz konstataciju da ona “preko grbače njenog brata, sada ima sljedbenike”, a da maloljetni ubica sa Vračara nikada nije imao djevojku.

Ono što je još bizarnije, jeste da se ispod objava ovog profila nižu poruke podrške lakovjernih korisnika, među kojima ima i onih koji pišu na engleskom jeziku i tvrde da se javljaju iz Indonezije i Malezije u kojima je kako uvjeravaju, Kosta K. postao vrlo popularan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *