Novosti

SAT NIKAKO NE SMIJETE DRŽATI NA OVOM MJESTU U KUĆI: Mnogi to ne znaju, a priziva NESREĆU!

Feng šui pravila za privlačenje sreće i pozitivne energije u dom kažu da je veoma važno na koje mjesto ćete u kući postaviti sat, piše Espreso.rs.

Sat predstavlja bitan simbol i kao takav označava kretanje, akciju i promjenu.

Prvo i osnovno pravilo je da se sat postavlja u prostoriju koja je prometna ili u kojoj ima najviše aktivnosti.

Takva je dnevna soba gde ukućani najviše komuniciraju i gdje provode najviše vremena.

Takođe dobra opcija je da se sat postavi u radnoj sobi ili kancelariji. Korisno je da imate sat koji će pokazivati koliko vremena ste proveli u radu.

Na jednom mjestu nikako nije dobro da držite sat: u spavaćoj sobi. Ta soba služi isključivo za odmor, kao i postizanje seksualne energije, gdje je vrijeme najmanje bitno. Najbolje je sat da postavite u dnevnu sobu ili posebnu prostoriju, gdje će svi, pa čak i gosti, moći da ga vide.

Postoje još neka mjesta gdje je, prema Feng šui pravilima, dobro držati sat. To su dječija soba, kao i soba kod beba zog hranjenja. Najbolje je da koristite samo satove koje nemaju klatno ili zvuk, nego digitalne.

Kod starije djece, satovi se koriste da djeca ne zakasne u školu, pa je dobro da jedan takav postavite u njihovoj sobi. Nabavite neki sat lijepog dizajna. Satovi koji su ukrašeni slikama četiri godišnja doba, ili koji pokazuju sunce i mjesec, dan i noć, su odlična kombinacija za privlačenje pozitivne energije kod djece.

Na ova mjesta sat nikada ne stavljajte

Sat nikada ne stavljajte na zid naspram ulaznih vrata. Na istoku, prema Feng šui tradiciji, glavni element je drvo. Zato se nikada na zidove ne stavljaju satovi koji su napravljeni od metala, a najbolje zamjene su im oni od drveta, kamena ili plastike.

Zbog određenog ritma koji se čuje tokom rada mehaničkih satova, nemojte da ga držite u spavaćoj sobi. Ritam srca i sata koji čujete je različit i izaziva neritmičan rad srca i nerviranje ukućana u toj sobi.

Ne čuvajte pokvarene satove ili bez baterije. Prema Fung šui običajima, pokvareni satovi donose lošu i blokiranu energiju u dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *