Novosti

ZBOG OVOGA JE KOSTA DOŽIVIO POMRAČENJE UMA!?: Devojčica iz Kostinog razreda se oglasila i otkrila šta se desilo u učionici tog kobnog jutra

Jedna od djevojčica iz odjeljenja Koste Kecmanovića (13), koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osmoro đaka i čuvara, a ranio sedmoro, i koja je bila u kabinetu historije kad je upao i počeo da puca, detaljno je opisala događaje uoči masakra.

Prema njenim riječima, Kosta Kecmanović je uvijek bio odličan đak – 5.0, ali je dobio dvije loše ocjene. 

– U školi je dobio dva iz tehnike i tehnologije i tri iz matematike… Sa nastavnicom historije je išao na školsko, opštinsko i na gradsko, ja mislim… Bio je odličan đak i uvijek je bio 5.0, svi su mislili da živi u normalnoj porodici – napisala je na društvenoj mreži Instagram djevojčica čije ime nećemo navoditi, a koja je išla s njim u razred i koja je tog jutra bila u kabinetu za historiju, gdje je Kecmanović upao naoružan i ubio nekoliko svojih školskih drugova. 

Inače, otkako se dogodila tragedija moglo se čuti sa više strana da je Kosta Kecmanović, koji je u školu došao sa spiskom za likvidaciju, želio da ubije djecu koja su uspješnija od njega. 

Mina Zirojević, ekspert Instituta za uporedno pravo i međunarodno priznati stručnjak za terorizam, ali i članica savjeta roditelja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, rekla je da se među djecom priča da je baš to ko je od Koste uspješniji na bilo kom polju bio jedan od važnih kriterijuma kod pravljenja spiska smrti.

– To je ono što se trenutno priča među djecom i roditeljima. Dječak je očigledno patio od toga da bude najbolji. Evo, upravo mali Andrija, koji je stradao, bio je veoma uspješno dijete po svakom mjerilu – priča naša sagovornica.

Takođe, komšije su svjedočile da su roditelji dečaka zvali “mali genijalac”, a sam Kosta Kecmanović je u policiji rekao da su roditelji od njega tražili bolje rezultate, prenosi Republika.rs 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *